Kunder

Studio Kasim

Helande oas mitt i city

Det är en torsdag i mars när vi stiger in i Mona Mansour's mysiga studio på Östermalm. Här erbjuds samtalsterapi och alternativmedicin som främjar mental hälsa. Utbudet av holistiska behandlingar inkluderar bland annat hypnos, ayurvedisk massage, yoga och reiki.

Studio Kasim öppnade 2021 med konceptet att vara en kombinerad frisör och hälsostudio där Mona, som är utbildad frisör och KBT-coach, även ackompanjeras av fem specialister inom olika områden.

Studion lockar ett brett spektrum av människor som söker stöd för att öka förståelsen om sig själva, må bättre och stärka sin mentala hälsa.

- Många kunder har först vänt sig till psykolog men inte känt att de fått hjälp och därför hittat hit för att få bredare hjälp. För mig är det viktigaste att kunder får känna sig hemma, avslappnade och omhändertagna. Jag vet hur tufft det är att gå igenom saker i sitt liv där förtroendet och bemötandet från terapeuten, coachen eller behandlaren är avgörande, berättar Mona.

Starka egna erfarenheter

Mona började själv arbeta som frisör från 20 års ålder och under lång tid oavbrutet utan paus, vilket ledde henne till en utmattning.

- Jag har alltid haft en drivkraft att prestera och få beröm för mitt arbete. Jag tror att det var därför jag jobbade så hårt, för att bevisa något för mig själv. Till slut tog stressen ut sin rätt och jag drabbades av utmattningssyndrom och panikångestattacker, berättar Mona.

- Det var en väckarklocka för mig, jag insåg att jag behövde förändra mitt sätt att leva och arbeta. Att jag inte bara är värd något när jag presterar. Det blev grunden till att skapa Studio Kasim, fortsätter hon.

Att hålla ihop som egenföretagare

Att gå från fast månadslön till att vara egenföretagare kan vara en stor omställning för många, men Mona betonar värdet av att våga ta steget trots osäkerheten kring när första inkomsterna kommer.

För Mona är en central del av entreprenörskapet att våga tro på sig själv och sin förmåga, även när framtid och ekonomiska utsikter är osäkra. Hon betonar även vikten av noggrann planering och att sätta upp delmål längs vägen för att skapa struktur och riktning i sitt företagande.

- Det är lätt att låta sig inspireras av andras framgångar och vilja uppnå samma sak. Men det är viktigt att komma ihåg att vi alla har olika utgångspunkter och att det som fungerar för en person kanske inte är rätt för en annan. Realistiskt satta delmål och att vara ekonomiskt medveten är avgörande för ett fungerande företagande. Att leva på kredit är något jag personligen försöker undvika genom att vara sparsam och planera noga, berättar Mona.

Därför var bytet till Paytrims kortinlösen en riktig uppgradering för verksamheten. Att veta att hjälp fås när det behövs och att ekonomin är tryggad har varit uppskattat.

"Jag tycker det är otroligt smidigt med Paytrim. Alla är supertrevliga, jag har sänkt mina kostnader och får alltid den hjälp jag behöver. Både jag och min revisor uppskattar att vi kan se allt tydligt i portalen, det gör bokföringen så mycket enklare."
Mona Mansour –
Grundare
Personlig kontakt sänder energi och förtroende

Mona är en person med djupgående känsla för mänskliga relationer, inte minst när det gäller personliga kontakter kring sitt företagande. När hon undrat någonting har hon ofta använt sig av Paytrims dygnet-runt-öppna support.

- Jag är en person som påverkas mycket av energier och i alla kontakter med Paytrims support har jag verkligen fått allting förklarat för mig och därför känt mig trygg. Det är jätteviktigt för mig att det är enkelt och tydligt, att det finns någon att ringa och att man har mentaliteten av att förenkla för en företagare.

Börja din resa med Paytrim idag
Boka besök